Spirituális tanításokTanulságos történetek

A bordélyház története – Robert Adams

Robert Adams tanításSpirituális tanítás, Robert Adams részlet

Volt egyszer egy bordélyházba született lány. És az utca túloldalán, a piaccal szemben, volt egy prédikátor, egy szent ember. Istennek tetsző erényeket hirdetett, és a bordélyházat ostorozta. Hogy az tele van bűnösökkel, és az embereket bűnbánatra szólította fel.

A bordélyházban felnőtt lány 23 éves lett. Mindennap kinézett az ablakon, elsírta magát, és azt mondta: „Bárcsak olyan lehetnék, mint az a szent ember, bárcsak spirituális volnék”, és elképzelte elméjében, hogy ő egy szent ember, és mégis ezt a foglalkozást űzi.

Mindketten megöregedtek és meghaltak, és a Szent Péter elé kerültek a mennybe. Szent Péter azt mondta a férfinak: „Nem jöhetsz be, a pokolba kell menned,” a lánynak pedig azt mondta: „Te bejöhetsz.” A szent ember megrökönyödött, és azt mondta: „Miért? Hosszú évekig hirdettem jóságodat és erényeidet. Felszólítottam az embereket, hogy bánják meg bűneiket. Hogy lehet, hogy egy prostituáltat beengedsz, engem pedig kizársz?”
És Szent Péter azt mondta: „Álszent voltál. Nagyon érdemesnek tartottad magad, és sokat beszéltél, és semmit sem mondtál. Szíved mélyén mindenkit bűnösnek gondoltál, csak magadat nem. Ugyanakkor a leány képzelete és érzései mindig Istenre irányultak. Így ő bejöhet, te nem.”

Mi a lényeg: nem az, amit mondasz. Nem az, amit hirdetsz. Az, ami mélyen, mélyen, mélyen a szívedben meghatározza, ami történik veled.

Robert Adams

Hozzászolás

Komment

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?