Spirituális tanításokTanulságos történetek

A bordélyház története – Robert Adams

Robert Adams tanításSpirituális tanítás, Robert Adams részlet

Volt egyszer egy bordélyházba született lány. És az utca túloldalán, a piaccal szemben, volt egy prédikátor, egy szent ember. Istennek tetsző erényeket hirdetett, és a bordélyházat ostorozta. Hogy az tele van bűnösökkel, és az embereket bűnbánatra szólította fel.

A bordélyházban felnőtt lány 23 éves lett. Mindennap kinézett az ablakon, elsírta magát, és azt mondta: „Bárcsak olyan lehetnék, mint az a szent ember, bárcsak spirituális volnék”, és elképzelte elméjében, hogy ő egy szent ember, és mégis ezt a foglalkozást űzi.

Mindketten megöregedtek és meghaltak, és a Szent Péter elé kerültek a mennybe. Szent Péter azt mondta a férfinak: „Nem jöhetsz be, a pokolba kell menned,” a lánynak pedig azt mondta: „Te bejöhetsz.” A szent ember megrökönyödött, és azt mondta: „Miért? Hosszú évekig hirdettem jóságodat és erényeidet. Felszólítottam az embereket, hogy bánják meg bűneiket. Hogy lehet, hogy egy prostituáltat beengedsz, engem pedig kizársz?”
És Szent Péter azt mondta: „Álszent voltál. Nagyon érdemesnek tartottad magad, és sokat beszéltél, és semmit sem mondtál. Szíved mélyén mindenkit bűnösnek gondoltál, csak magadat nem. Ugyanakkor a leány képzelete és érzései mindig Istenre irányultak. Így ő bejöhet, te nem.”

Mi a lényeg: nem az, amit mondasz. Nem az, amit hirdetsz. Az, ami mélyen, mélyen, mélyen a szívedben meghatározza, ami történik veled.

Robert Adams

Hozzászolás

Komment