Csodálatos történetek

Az ember aki egész életébe arra várt, hogy találkozhason testvérével

A II. Világháború  az egész világot feje tetejére állította. Családok szakadtak szét, testvérek hagyták el egymást, és  sok-sok gyerekeket biztonsági okból más családoknál helyeztek el. A két testvér mindig is érezte legbelül, hogy valahol van egy testvérük aki éppen egy másik életet él, és abban reménykedtek, hogy egy nap újra találkozhatnak. Most jött el a pillanat amikor ez sikerülhetett. Ami ezek után történt két idős férfinál, teljeségel  leírhatatlan és felülmúlhatatlan volt.

Lucian Poznanskinek mindig  egy furcsa érzése volt, hogy van valahol egy ikertestvére. Olyan érzése volt, mintha hiányozna egy “testrésze” és teste tudta legbelül, hogy valahol létezik ez a hiányzó része.  A férfi éppen 71 éves korára értette meg, hogy igaza volt.

csodálatos történet

“A szívemben mindig is úgy éreztem, hogy van egy ikertestvérem” – mondta. Három  évvel ezelőtt rájöttem, hogy  amit mindig is sejtettem, azok az érzések a szívemben, valóságosak.  Nem érdekelt soha a lottó megnyerése és a pénz, csak a testvéremet akartam végre az oldalamon látni.

 

A testvérének, George Skrzynecky  17 évesen jutott tudomására, hogy van egy ikertestvére. Miután megtudta, hogy a testvére valahol ott van a nagyvilágban , mindenáron próbálta megkeresni, de próbálkozásai eddig sikertelenek bizonyultak. George később az államokba költözött és ott is nőtt fel.

A testvérek újra találkozását a Vöröskereszt családi kapcsolatok programján keresztül sikerült megvalósítani. Az elszakadás óta 70 év telt el, de végül sikerült összehozni a talákozót szülőhazájukban ,Lengyelországban.

 

Édesanyjuk, Elizabeth hosszabb időt töltött egy németországi munkatáborban a háború alatt. Ebben az időben 1946. június 1-jén született meg a két fia. Ezt követően visszavitték őket Lengyelországba, ahol két egymástól teljesen eltérő családot választottak nekik . De az anyjuk 1952-ben meghalt, és nem tudták meg az igazságot.

“Amikor végül megtudtam, sírtam, nagyon mély érzések szakadtak fel bennem – mondta Poznanski. – De örülök, hogy végre ismét együtt lehetünk.

Nézd meg ezt a csodálatos videot a találkozásukról. Nagyon örülünk annak, hogy sok év után ezek a csodálatos testvérek újra megölelhetik egymást. Sok mindent elszalasztottak , de most végre mindent bepótolhatnak.

Hozzászolás

Komment

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?